Spara smart till kontantinsatsen

Ska du köpa bostad? Grattis! Tänk på att du behöver betala 15 procent av köpet kontant. Det kallas för kontantinsats och ryms inte inom ett bolån. Dags att spara med andra ord – här tipsar vi om tre viktiga saker för att kicka igång!

  1. Sätt rimliga förväntningar på ditt nya hem
    Hur stort behöver ditt nya boende vara och i vilket område ska det ligga? Var realist! Du behöver inte slå till på drömbostaden det första du gör och dina behov kommer att ändras med tiden. Anpassa investeringen steg för steg med vad du har råd med.
  2. Gör upp en plan för hur du når dina mål
    Fundera tidigt på hur mycket du behöver till kontantinsatsen och vilket belopp du behöver ta lån på. Ju mer pengar du kan lägga in som kontantinsats, desto mindre pengar behöver du låna. Det kan vara bra om räntorna går upp.
  3. Öppna ett sparkonto med bra sparränta
    Kom igång och spara regelbundet. Ju snabbare du öppnar ett sparkonto, desto närmare kommer du ditt nya hem. Bestäm dig för rimliga delsparmål – det är så peppande att se hur pengarna växer till sig. Ordna med en direktöverföring från löne- till sparkontot så du inte blir frestad att ta av dina besparingar.

Vill du att dina pengar ska växa så snabbt som möjligt? Då kan vi tipsa om vårt Sparkonto Xtra som har en av de bästa räntorna på marknaden.

Läs mer om Sparkonto Xtra

Öppna Sparkonto Xtra

Behöver du bolån?
Vill du låna pengar till din nya bostad kan vi erbjuda bolån – även om du skulle ha en betalningsanmärkning eller saknar fast anställning.  Vi gör en individuell, rättvis bedömning av hur din ekonomiska situation ser ut idag och utgår från den när du ansöker.

Läs mer om vårt bolån

Taggar: Spartips
Kopiera länk: