Bolån trots betalningsanmärkningar

En eller flera betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få bolån. Vi gör en individuell bedömning av din bolåneansökan.

Ansök om bolån

Bolån för dig som råkat ut för en betalningsanmärkning

Behöver du ett bolån men råkat ut för en betalningsanmärkning? Med storbankernas automatiska processer blir det oftast avslag direkt. Men en betalningsanmärkning behöver inte betyda att din ekonomiska situation är dålig just nu. Det viktiga är din framtida betalningsförmåga. Vi har därför specialiserat oss på att göra mer individuella prövningar på låneansökningar.

Ansök om bolån trots betalningsanmärkning

På Nordax tar vi också en kreditupplysning när nya kunder ansöker om lån men det är inte det enda vi tittar på. Stor vikt läggs vid samtalet med dig som kund. Efter att du ansökt om bolån via vår webbsida ringer en av våra bolånespecialister upp dig för att få en mer komplett bild av din ekonomi.

– Har du en betalningsanmärkning, berätta hur det gick till. Vi tittar inte så mycket på historiken utan fokuserar mer på din framtida betalningsförmåga. Det viktiga är trots allt i slutändan att din ekonomi ska klara av boendekostnaderna, säger Johan Engkvist - Bolånechef.

Ansök om bolån
Ansök om bolån trots betalningsanmärkning

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning innebär att du får en försämrad kreditvärdighet, vilket gör att det blir svårt att teckna hyreskontrakt, skaffa abonnemang eller ta lån. Anmärkningen registreras hos Kronofogden, men det är inte de som utfärdar själva betalningsanmärkningen. Den utfärdas via kreditupplysningsföretagen och syns i din kreditupplysning i tre år. De vanligaste kreditupplysningsföretagen är UC, Creditsafe och Bisnode.

Samla lån trots betalningsanmärkning

Samla lån trots betalningsanmärkning

Hos oss har du möjlighet att ansöka om att samla dina lån i bolånet även om du har betalningsanmärkningar. Att samla dyra lån i bolånet är ett bra sätt att styra upp ekonomin. Det innebär ofta lägre ränta och bättre villkor. Det är också lättare att ha kontroll över utgifterna med bara ett lån. Däremot behöver du ha låneutrymme kvar på din bostad. Du kan låna upp till 85% av bostadens värde.

  • Har du bolån i annan bank? Fyll i nuvarande lånebelopp + beloppet du önskar utöka med i bolånansökan. Vi fixar flytten av bolånet från din gamla bank.
  • Värdering av din bostad: När du vill låna mer på din nuvarande bostad behöver vi göra en ny värdering av den. Värderingen utförs på plats, av en lokal fastighetsmäklare som Nordax samarbetar med. Värderingen kostar 1 995 kr.

Vårt bolån

Individuell bedömning

Vi räknar in alla dina inkomster, inklusive eventuella studiebidrag, extrajobb och provision.

En bolånespecialist hjälper dig

Du får en kontaktperson som guidar dig genom hela processen.

Det kostar inget att lämna oss

Ingen bindningstid. Du kan närsomhelst flytta bolånet utan kostnad.

Ansök om bolån

Frågor?

Hitta svaret på din fråga eller kontakta oss.

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank