Flytta bolån - byt bank för ditt bolån

Vill du utöka ditt bolån men fått nej av din nuvarande bank? Flytta ditt bolån till oss. Vi gör en individuell helhetsbedömning av din ansökan och kan i många fall säga ja när andra banker säger nej.

Ansök om bolån
Läs mer om att flytta bolån

Varför ska jag flytta mitt bolån till Nordax?

Om du flyttar ditt bolån till oss kan du ha möjlighet att sänka din månadskostnad - speciellt om du har andra lån som du vill baka in i bolånet. Bolån har generellt sett lägre ränta än privatlån. Vi kikar gärna på hur vi kan sänka din månadskostnad genom att samla dina andra lån i ett nytt bolån hos oss.

Hur flyttar jag mitt bolån till Nordax?

När du flyttar ditt bolån ansöker du om ett nytt bolån hos oss. Så fort bolånet beviljats och du skrivit under lånehandlingarna, löser vi bolånet hos din gamla bank.

Vad krävs för att flytta mitt bolån?

För att flytta ditt bolån behöver du kontakta din nuvarande bank för att be om ett amorteringsunderlag som visar hur din amortering beräknats. Du behöver göra det även om du inte amorterar idag.

Kostar det att flytta bolån?

Har du rörlig ränta (3 månaders bindningstid) kostar det inget men har du bundet bolån tar de flesta banker ut en så kallad ränteskillnadsersättning. Den är till för att banken inte ska förlora några pengar på flytten. Nordax har däremot ingen ränteskillnadsersättning och det kostar alltså inget om du en dag vill flytta ditt bolån från oss till en annan bank.

Varför ska jag byta bank för mitt bolån?

I många fall kan du spara pengar genom att byta bank och få lägre ränta. En annan anledning till att byta är om du vill utöka bolånet men banken säger nej. Kanske vill du samla dyrare lån eller få loss pengar för att renovera? Oavsett anledning omprövar vi gärna andra bankens beslut. Hos oss kan du ansöka om bolån även utan fast anställning.

Kan jag flytta rörligt bolån närsomhelst?

Om du har rörlig ränta på ditt bolån kan du flytta det närsomhelst utan kostnad. Du kan även flytta bundna bolån när du vill men då kan du behöva betala ränteskillnadsersättning till din nuvarande bank. Tänk på att ränteskillnadsersättning är avdragsgill och kan räknas med i ränteavdraget i deklarationen.

Flytta bundet bolån

Har du bundet bolån har din bank som nämnts rätt att ta ut ränteskillnadsersättning. Hur stor kostnaden blir beror på hur stora lån du har, hur lång tid det är kvar av bindingstiden och hur ränteläget ser ut. Hos Nordax däremot kan du binda ditt bolån och flytta det närsomhelst utan att det kostar något.

Är det värt att flytta mitt bolån?

Det är alltid bra att kolla runt vad andra banker kan erbjuda när det gäller räntan. En annan anledning är om du vill utöka bolånet och din nuvarande bank inte gått med på detta. Du kan till exempel spara pengar genom att utöka bolånet för att lösa mindre lån som har högre ränta. Vi ser gärna om vi kan hjälpa dig. Lägg ihop lånen du vill lösa och lägg till bolånet du har idag till det beloppet i ansökan.

Flytta bolån för villa eller fritidshus

Har du ett bolån som gäller en villa, radhus eller fritidshus? Då behöver den nya banken ta över pantbreven som gäller för huset. Och precis som för bostadsrätt gäller att du behöver skaffa ett amorteringsunderlag från din nuvarande bank.

Ansök om att flytta bolån

Fyll i ansökan och skicka in

Lånebeloppet du fyller i är ditt nuvarande bolån plus eventuellt extra belopp du vill utöka med. Under “Syfte med lånet” väljer du "Bolån befintlig bostad”.

Du blir kontaktad av en bolånespecialist

Du blir uppringd av en bolånespecialist som ger dig ett preliminärt besked. Du får också reda på om du ska komplettera med något.

Signera låneavtalet och vi flyttar ditt bolån

Du får ett erbjudande som anger lånebeloppet och villkoren. Vi flyttar ditt gamla bolån när du skickat det signerade avtalet.

Ansök om bolån

Frågor?

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank