Fler artiklar

Därför ska du samla dina lån i ett bolån
 • ekonomi
 • boendeekonomi

Därför ska du samla dina lån i ett bolån

Har du flera mindre lån, kreditkortsskulder eller köp på avbetalning betalar du antagligen onödigt mycket för dina lån. Mindre lån har ofta kortare avbetalningstid och högre ränta. Ett smart sätt att sänka dina lånekostnader är att samla alla dina lån i ett bolån. Förutom att du har möjlighet att få lägre ränta får du också bättre kontroll med bara ett lån.

- Att samla sina lån i ett bolån är ett effektivt sätt att få ordning på ekonomin. Men har du stora skulder kan du hamna i ett moment 22, eftersom storbankerna sällan hjälper till med detta. Men på Nordax fokuserar vi på din framtida betalningsförmåga och löser skulderna åt dig. När du ansökt om att öka ditt bolån hos oss lägger vi stor vikt vid samtalet för att få en mer nyanserad bild av din ekonomiska situation, säger Johan Engkvist, Bolånechef på Nordax Bank.

Ansök om att samla lån

Är det alltid en fördel att samla sina lån?

Ja, så länge räntekostnaden minskar tjänar du på att samla dina lån och den effektiva räntan blir alltid lägre. Den effektiva räntan är den egentliga räntan där alla övriga avgifter för avier och administration räknas in. Med ett lån slipper du flera avgifter plus att du bara behöver hålla reda på en betalning per månad.

Fördelar med att samla sina lån:

 • Färre avi-och administrationsavgifter
 • Högre lånebelopp har generellt sätt lägre ränta än mindre lånebelopp
 • Bättre kontroll med ett lån
 • Färre lån ger ofta bättre kreditvärdighet

Räkna på det

Fördelar med att samla lån i bolånet

Eftersom du har bostaden som säkerhet innebär det lägre risk för banken. Det betyder att du har möjlighet till bättre lånevillkor och lägre ränta jämfört med ett privatlån utan säkerhet.

“Genom att samla dina privatlån i ett bolån kan du sänka dina månadskostnader och samtidigt få bättre kontroll med bara ett lån, säger Johan.”

Hur mycket kan jag låna?

Du kan låna upp till 85% av bostadens värde. Tänk på att bostadens värde antagligen gått upp sen du köpte den. Det innebär isåfall att du har utrymme att låna mer på bostaden nu. Om du vill ansöka om lån hos oss på Nordax och inte vet det exakta värdet på din bostad, fyll i ditt egna uppskattade värde i bolåneansökan, så återkommer vi till dig.

Kan jag låna även om jag inte har fast anställning?

Alla som har en inkomst kan ansöka om bolån hos oss på Nordax och det oavsett om du är vikarie, timanställd eller frilansar.

“Vi gör en individuell bedömning av din ekonomiska situation och själva anställningsformen har mindre betydelse, säger Johan.”

Binder jag mig till något när jag ansökt?

Lånet går inte igenom förrän du accepterat låneerbjudandet och skrivit under. Det kostar inget att ansöka och du har inga förpliktelser förrän du skrivit på lånehandlingarna.

Börja samla dina lån

 • Steg 1: Lägg ihop dina nuvarande lån
  Gå igenom alla skulder du har och se till att du verkligen får med alla lån och krediter som du vill lösa med ett nytt lån. Detta kan vara både lite större lån och mindre kreditkortsskulder och sms-lån. Den sammanlagda summan av dessa plus ditt nuvarande bolån är den summan du ska fylla i ansökan för ett nytt bolån hos oss.
 • Steg 2: Ansök om bolån
  När du vet hur stort lån du behöver för att täcka dina nuvarande smålån, är det dags att ansöka om ett nytt lån med lägre ränta, lägre villkor och färre avgifter. Du kan låna minst 150 000 kr upp till 85% av bostadens värde.

Ansök om att samla lån

Vad händer när jag skickat ansökan?

Efter att du har ansökt om att samla dina lån hos oss, kommer en bolånespecialist titta på din ansökan och göra en första kreditbedömning baserad på de uppgifter du lämnat. Därefter kontaktar vi dig med ett preliminärt besked och information om eventuella kompletterande uppgifter vi behöver för att bevilja din ansökan. Du får sedan ett skriftligt låneerbjudande där du ser hur mycket du kan låna och under vilka förutsättningar.

Inte så komplicerat och rätt skönt att ha tagit tag i detta, eller hur? :)


Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank