Alla artiklar

Hur får jag bolån som egenföretagare?
  • boendeekonomi

Hur får jag bolån som egenföretagare?

Att kunna styra helt själv över sitt arbete och vara sin egen chef är en dröm som allt fler förverkligar. Men det finns också en baksida med att inte ha en traditionell fast anställning. Du kan till exempel bli nekad bolån trots att du jobbar hårt och har en inkomst. Det är ganska frustrerande, eller hur? Vi tycker det är dags att det blir ändring på det. Därför erbjuder vi på Nordax Bank bolån oavsett anställningsform.


“Självklart gör vi också en kreditvärdering för att avgöra din framtida betalningsförmåga. Däremot stirrar vi oss inte blinda på vilken typ av anställning du har, säger Johan Engkvist som är Bolånechef på Nordax Bank.”

Läs mer och ansök om bolån

Vad avgör om jag får bolån?

Om du jobbar och har en månadsinkomst ska du kunna få lån till att köpa en bostad. Din anställningsform har mindre betydelse. Det spelar alltså ingen roll om du är egenanställd, frilansare, vikarie, projekt- eller timanställd. Till skillnad från de traditionella bankerna som ofta använder automatiska processer gör vi en mer individuell helhetsbedömning.

“ När du skickat ansökan om bolån på vår webbsida ringer vi upp dig. Det för att få en mer grundlig bild av dina ekonomiska förutsättningar och vi diskuterar fram en lösning som passar dig. Det viktiga för både oss och din trygghet är i slutändan att du ska kunna klara av boendekostnaderna och din ekonomiska situation, säger Johan.”

Är det bättre att låna tillsammans?

Att ansöka om ett bolån tillsammans med någon kan öka chansen till bättre lånevillkor. Det är inget krav vi har på Nordax men eftersom båda era inkomster räknas in, är möjligheten större att ni klarar av boendekostnaderna, får lägre ränta och ett högre lånebelopp.

Vilken ränta får jag?

Som bolånekund erbjuds du en individuell ränta. Räntesatsen påverkas bl.a. av hur stor andel av bostadens marknadsvärde som belånas, din inkomst och din ekonomiska historik.

Binder jag mig till något när jag ansökt om bolån?

Nej, det är inte förrän du accepterat låneerbjudandet och skrivit under som lånet går igenom. Att ansöka kostar inget och du har inga förpliktelser förrän du skrivit på lånehandlingarna.

Läs mer och ansök om bolån

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank