Svårt att få bolån? Vi hjälper dig.

Om du inte passar in i mallen kan bankens automatiska processer ge avslag på din bolåneansökan. Vi gör istället en individuell helhetsbedömning av din ekonomi.

Ansök om bolån
Vi omprövar gärna storbankens beslut om bolån

Vi omprövar gärna storbankens beslut om bolån

Drömmer du om att äga din bostad, men har fått kalla handen av flera storbanker för att du saknar fast anställning? Du är inte ensam.

– Det är många som får avslag eftersom deras ansökan inte passar in i den traditionella mallen. Vi omprövar gärna storbankens beslut, säger Linda Werdi, Partner Manager.


Läs mer om vårt bolån

Svårt att få bolån utan fast anställning

Är du egenföretagare, vikarie eller projektanställd? I dag finns det många olika anställningsformer, men det är fortfarande ett fast jobb som väger tyngst när du ska ansöka om ett bolån. Det spelar nämligen ingen roll om du har en stabil ekonomi eftersom de traditionella bankerna använder sig av automatiska processer. Deras standardiseringar sorterar bort många som egentligen har god betalningsförmåga.

Läs mer om vårt bolån

Individuell bedömning

Vi gör en individuell bedömning av din bolåneansökan och tar oss tid att få en helhetsbild av dina ekonomiska förutsättningar.

“Vi vill få en bild av människan bakom ansökan. Efter att du skickat in din bolåneansökan ringer vi upp dig för att få en klar bild av din ekonomiska situation. Det viktiga för oss och för att du ska känna dig trygg, är att du ska kunna klara av boendekostnaderna, säger Linda.”

Ansök om bolån
Individuell bedömning

Vårt bolån

Individuell bedömning

Vi räknar in alla dina inkomster, inklusive eventuella studiebidrag, extrajobb och provision.

En bolånespecialist hjälper dig

Du får en kontaktperson som guidar dig genom hela processen.

Det kostar inget att lämna oss

Ingen bindningstid. Du kan närsomhelst flytta bolånet utan kostnad.

Ansök om bolån

Lästips

Hur får jag bolån som egenföretagare?
om bolånbostad
25 april 2023

Hur får jag bolån som egenföretagare?

Att kunna styra helt själv över sitt arbete och vara sin egen chef är en dröm som allt fler förverkligar. Men det finns också en baksida med att inte ha en traditionell fast anställning. Du kan till exempel bli nekad bolån trots att du jobbar hårt och har en inkomst. Det är ganska frustrerande, eller hur? Vi tycker det är dags att det blir ändring på det. Därför erbjuder vi på Nordax Bank bolån oavsett anställningsform.


Läs mer
Hur får jag bolån utan fast inkomst?

Drömmer du om att köpa bostad men har ingen fast anställning? Hos storbankerna kan det vara svårt att få bolån som projektanställd, vikarie eller egenföretagare. Det kan kännas fruktansvärt frustrerande att bli nekad ett lån när man jobbar stenhårt och har en inkomst. Det vet vi på Nordax Bank, som valt att erbjuda bolån till dig som inte har fast jobb.

Läs mer
Kan jag få bolån om jag har betalningsanmärkningar?

Vill du köpa bostad men råkat ut för en betalningsanmärkning? Det kan kännas frustrerande att nekas lån p.g.a. av ett misstag. För en betalningsanmärkning behöver faktiskt inte innebära att din ekonomiska situation är dålig just nu. Det viktiga är trots allt din framtida betalningsförmåga. Det anser vi på Nordax Bank som kan erbjuda bolån även till dig med betalningsanmärkningar.

Läs mer

Frågor?

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank