En Economistas Podcast

Vi har det positiva och lättillgängliga samtalet om pengar och ekonomi! Pingis Hadenius och Nordax-Hanna pratar om hur pengar påverkar kärlek, vänskap och den egna hälsan – ja det mesta i livet. Vi kommer även diskutera lågkonjunktur och Pippa-konto, samt bjuda på smarta pengatips och relationsekonomifrågor från Förspelet.

Lyssna här

Apple Podcasts

Lyssna

Spotify

Google Play

Avsnitt i urval

Avsnitt i urval

Avsnitt 20: Günther Mårders lärdomar från skilsmässan

Günter Mårder är tillbaka i podden och den här gången blir det lite mer personligt. Vi pratar skilsmässa, juridiska kryphål vid en bostadsaffär och Günthers resultat från hälsonomikollen.se. Vad innebär njutning för Sveriges mest sparsamma person? God lyssning!

Avsnitt 18: Ångestpodden: Kan man bli fri från pengaångest?

Ida och Sofie från Ångestpodden är på besök och pratar ångestladdade pizzaköp, kraschade bostadskarriärer och (inte helt oväntade) hälsonomidiagnoser? Men den stora frågan är kanske ändå om pengaångesten skulle försvinna om man blev ekonomiskt oberoende?

Avsnitt 8: Victoria Silvstedt: “The power of money makes you feel more sexy”

Tänker Victoria Silvstedt mer på pengar eller sex? Victoria delar med sig av sina bästa tips för att komma i gång med sparandet och för hur man kan öva upp sitt ekonomiska självförtroende. Det och mycket mer i veckans avsnitt!

Lyssna här:

Apple Podcasts

Spotify

Google Play

Lästips

Så tar du tag i pensionen
hälsa och ekonomispartips
11 juni 2024

Så tar du tag i pensionen

Får du också puls när det orangea kuvertet dimper ner i brevlådan? Ger ordet "pension" dig dåligt samvete? Hur vore det inte att ta tag i det en gång för alla och bli kvitt din pensionsoro? Följ vår pensionsguide så kommer det kännas mycket bättre!

Läs mer
Vad kostar det att ha hund?

Längtar du efter en hund men är lite osäker på hur mycket det kostar? En hunds sällskap är fantastiskt men också en stor investering, både ekonomiskt och känslomässigt. Det är viktigt att räkna på allt och ta reda på vad som krävs för att vara säker på att kunna ge din hund ett tryggt och bra liv. Här går vi igenom de olika kostnaderna som din fyrbenta vän innebär och vad som kan vara bra att tänka på.

Läs mer
Vad kostar det att ha en katt?

Funderar du på att skaffa katt? Ett sällskap som kan vara hur mysigt som helst och kräver lite mindre jobb än en hund. Men det är fortfarande ett långsiktigt åtagande och som också innebär en kostnad som är bra att räkna på innan. Det är framförallt de där oväntade veterinär utgifterna som kan skena iväg. Då är det bra att ha tagit höjd för det och sparat ihop till en buffert. Här går vi igenom de vanligaste kostnaderna som en katt innebär och vad som är bra att tänka på.

Läs mer

Frågor?

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank